Sposób przygotowania:
Ziemniaczana zapiekanka z kiełbasą i porem
Ugotowane w mundurkach ziemniaki kroimy w grubsze plasterki. Pokrojoną w półplasterki kiełbasę smażymy na tłuszczu do czasu aż się zrumieni.
Por kroimy w półplasterki. Dokładamy do kiełbasy. Smażymy tak długo aż por zmięknie.
Serki rozpuszczamy w śmietanie. W naczyniu żaroodpornym układamy ziemniaki. Przykrywamy je porem i kiełbasą.
Na składniki wylewamy masę śmietanowo-serową. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. przez ok. 30 minut.
Por kroimy w półplasterki. Dokładamy do kiełbasy. Smażymy tak długo aż por zmięknie.
Serki rozpuszczamy w śmietanie. W naczyniu żaroodpornym układamy ziemniaki. Przykrywamy je porem i kiełbasą.
Na składniki wylewamy masę śmietanowo-serową. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. przez ok. 30 minut.