Sposób przygotowania:
Ziemniaczane burgery
Obierz ziemniaki i jedną cebulę,opłucz pod bieżącą wodą.Zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.Do masy ziemniaczano-cebulowej wbij jajko,dodaj mąkę,wymieszaj wszystko dokładnie.Dopraw do smaku solą i pieprzem. Szynkę pokrój w grubą kostkę.Podsmaż na niewielkiej ilości oleju,następnie dodaj drobno posiekaną cebulę i smaż razem przez chwilę.Pomidory sparz i obierz ze skórki,papryki oczyść i opłucz pod bieżącą wodą.Pokrój w dość grubą kostkę i dodaj do mięsa.Dopraw do smaku według uznania,podlej kilkoma łyżkami wody i duś na małym ogniu przez ok 20 min. aż mięso i warzywa będą dostatecznie miękkie. Na drugiej patelni usmaż parzystą liczbę takiej samej wielkości placków ziemniaczanych.Gotowe placki przekładaj mięsem i warzywami.Wierzch każdego placka udekoruj śmietaną bądź dipem czosnkowym oraz szczypiorkiem (ja wybrałam opcję z dipem czosnkowym)
Darth Vader
mięsko
cherry
bernika
kontakt1982