Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1424]

Ziemniaczane drapacze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Jak zostają mi ziemniaki z obiadu, to robię drapacze

Ziemniaczane drapacze Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ziemniaczane drapacze

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaczane drapacze
Ziemniaki obrać, opłukać, ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, ostudzić, przecisnąć do miski przez praskę. Ziemniaki polać olejem, posypać ziołami prowansalskimi, dodać wegetę, sól i pieprz. Na samym końcu dodać jajka i mleko, zagnieść ciasto. Drapacze smażyć ja frytki w głębokim tłuszczu. Łyżeczką nakładać ciasto na gorący tłuszcz, smażyć na złoty kolor. Podawać zaraz po przygotowaniu.
Ziemniaczane drapacze
Wszystkie składniki na ciasto przygotowane
Ziemniaczane drapacze
Z podanych składników zostało zagniecione ciasto ziemniaczane
Ziemniaczane drapacze
W głębokim tłuszczu we frytownicy smażą się drapacze
Ziemniaczane drapacze
Usmażone drapacze z ciasta ziemniaczanego jedne złote drugie jasne