Sposób przygotowania:
Ziemniaczane kotleciki z nadzieniem twarogowymZiemniaczane placki 1
Ziemniaki myjemy. Gotujemy w mundurkach do miękkości. Odlewamy wodę i odstawiamy do wystygnięcia.
Ziemniaczane placki 2
Cebulę kroimy w kostkę. Szklimy na maśle.
Ziemniaczane placki 3
Ziemniaki przeciskamy przez praskę. Dodajemy mąkę i jajko. Zagniatamy ciasto.
Ziemniaczane placki 4
Do twarogu dodajemy jajko i cebulę. Mieszamy. Solimy i pieprzymy do smaku.
Ziemniaczane placki 5
Odrywamy kawałek ciasta. Formujemy koło (tak jak przy pierogach). Nakładamy farsz. Przykrywamy drugim kawałkiem ciasta. Zlepiamy brzegi.
Ziemniaczane placki 6
Panierujemy w mące. Smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor.
Magdalena88
Pobitegarybarbary
niezły kąsek
Pobitegarybarbary
niezły kąsek napisał(a):
marcinka