Sposób przygotowania:
Ziemniaczane pierożki z mielonym i rodzynkamiprzygotowanie ciasta 1
Ziemniaki gotujemy do miękkości. Studzimy. Ugniatamy za pomocą tłuczka. Dodajemy jajka, mąkę, sól. Szybko zagniatamy.
przygotowanie ciasta 2
Ciasto wałkujemy. Za pomocą szklanki wykrawamy kółka.
przygotowanie farszu 1
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w drobną kostkę. Szklimy na tłuszczu. Dodajemy mięso. Smażymy ok. 10 minut.
przygotowanie farszu 2
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
przygotowanie farszu 3
Do mięsa na patelni dodajemy pomidory. Podlewamy wodą (szklanka). Dusimy do czasu aż mięso straci surowiznę. Następnie dokładamy koncentrat, zioła i rodzynki. Smażymy do czasu aż smaki się przegryzą.
przygotowanie końcowe
Na kółka wycięte z ciasta nakładamy farsz. Zlepiamy pierożki. Smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor.
niezły kąsek
Pobitegarybarbary
Spróbuj klopsików z rodzynkami i curry na moim profilu. To jest dopiero bajka