justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Ziemniaczane płatki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszny dodatek do mięsa, nieco inne ziemniaki

Ziemniaczane płatki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ziemniaczane płatki

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaczane płatki
Dobrze jeśli mamy ziemniaki jednakowej wielkości, wtedy krążki będą jednakowe. Ziemniaki obieramy i kroimy w płatki, takie nie co grubsze chipsy. Gotujemy je w osolonej wodzie, ale nie do pełnego rozgotowania się. Powinny być lekko twardawe. Przelewamy ziemniaki na sitko i osączamy z wody. Na patelni rozgrzewamy masło i przekładamy ziemniaki. Posypujemy solą, pieprzem i bazylią. Podsmażamy z każdej strony.
Ziemniaczane płatki
ziemniaki przelewamy na sitko i osuszamy z wody...
Ziemniaczane płatki
podsmażamy na patelni z masłem, aż się zarumienią i będą miękkie

Tagi:

ziemniaki