Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Ziemniaczano - dyniowe puree

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Rewelacyjny dodatek do drugiego dania, trochę urozmaicony sposób tradycyjnych ziemniaków - na prawdę pyszne.

Ziemniaczano - dyniowe puree Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ziemniaczano - dyniowe puree

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaczano - dyniowe puree
Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Miąższ dyni kroimy w kostkę, cebulę również - warzywa przekładamy na patelnie, wlewamy nieco oliwy z oliwek, dodajemy sól i pieprz. Dynię z cebulą przesmażamy tak długo, aż zacznie się przypiekać, kiedy tluszcz całkiem odparuje wlewamy ok. 100ml wody i dalej prażymy całość tak długo, aż dynia zacznie się rozpadać. Dynię oraz odcedzone ziemniaki przeciskamy przez praskę, a następnie razem mieszamy. Gorące puree podajemy do drugiego dania. 
Ziemniaczano - dyniowe puree
Etap 1 przygotowujemy wszystkie skladniki.
Ziemniaczano - dyniowe puree
Etap 2 dynie razem z cebula smazymy na oliwie
Ziemniaczano - dyniowe puree
Etap 3 smażymy tak długo az dynia sie przypiecze
Ziemniaczano - dyniowe puree
Etap 4 ziemniaki łaczymy razem z dynia i gotowe