eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Ziemniaczano-dyniowe pure Eli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pure,tym razem ziemniaczano-dyniowe.

Ziemniaczano-dyniowe pure Eli

Składniki:

Ziemniaczano-dyniowe pure Eli

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaczano-dyniowe pure Eli
Obrane,umyte ziemniaki ugotować w osolonej wodzie,odlać i przecisnąć przez praskę.Dynię ugotować na parze do miękkości,przecisnąć przez praskę do osobnego naczynia,przełożyć na gęste sitko i odsączyć.Mleko podgrzać.Do przeciśniętych ziemniaków dodać odsączoną dynię,masło pokrojone na kawałki,wlać mleko,przyprawić solą,pieprzem,czosnkiem,gałką muszkatołową i utrzeć na gładkie pure.Smacznego!