kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Ziemniaczano-pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bezmięsna zapiekanka ziemniaczano-pomidorowa- smaczna, tania i wszystkim smakowała w piątkową kolację;-)

Ziemniaczano-pomidorowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ziemniaczano-pomidorowa

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaczano-pomidorowa
Ziemniaki myjemy, gotujemy w mundurkach, obieramy i kroimy w talarki. Pomidory polewamy wrzątkiem i obieramy, a następnie kroimy w plasterki. Cebulę również. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w plasterki. Na gorącym oleju podsmażamy najpierw cebulę, a następnie ziemniaki. W wysmarowanym masłemnaczyniu żaroodpornym układamy warstwami: połowę ziemniaków, jajka, pomidory,cebulę i pozostałe ziemniaki. Każdą warstwę posypujemy solą i pieprzem. Z wierzchu posypujemy żółtym serem i polewamy śmietaną. Na 10 min wkładamy do gorącego piekarnika. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką i koperkiem.
Smacznego!;-)
Ziemniaczano-pomidorowa
Moja zapiekanka w nieco innym świetle, oba zdjęcia mi się podobały;D