Sposób przygotowania:
Ziemniaczano- serowa zupa krem
1. Kiełbasę i boczek pokroić w kostkę i razem podsmażyć bez dodatku tłuszczu.
2. Ziemniaki przepuścić przez maszynkę.
3. Masło ucierać, następnie dodać ziemniaki i starty ser, gdy składniki się połączą dodać śmietanę i całość wymieszać.
Następnie stopniowo dodawać gorący rosół, stale mieszając. Zupę gotować 15 minut. Pod koniec dodać podsmażony boczek i kiełbasę. Zupę doprawić solą i pieprzem oraz koperkiem (przyprawy według własnych upodobań).
2. Ziemniaki przepuścić przez maszynkę.
3. Masło ucierać, następnie dodać ziemniaki i starty ser, gdy składniki się połączą dodać śmietanę i całość wymieszać.
Następnie stopniowo dodawać gorący rosół, stale mieszając. Zupę gotować 15 minut. Pod koniec dodać podsmażony boczek i kiełbasę. Zupę doprawić solą i pieprzem oraz koperkiem (przyprawy według własnych upodobań).