Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ziemniaczano-serowe placuszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Do placków można wykorzystać ziemniaki ugotowane poprzedniego dnia.

Ziemniaczano-serowe placuszki

Składniki:

Ziemniaczano-serowe placuszki

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaczano-serowe placuszki
Obrane ziemniaki ugotować, odcedzić, przecisnąć przez praskę. Do zimnych dodać zmiksowany lub przeciśnięty przez praskę ser twarogowy, jajka, obie mąki, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Z ciasta ziemniaczanego uformować wałek i pokroić na kawałki, Każdy kawałek spłaszczać i obtaczać w bułce tartej, smażyć na rumiano z obu stron rozgrzanym tłuszczu. Podawać z sosem, sałatą lub surówką.