goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Ziemniaczki nadziewana mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Są pyszne i bardzo sycące

Ziemniaczki nadziewana mięsem mielonym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ziemniaczki nadziewana mięsem mielonym

 

  • ziemniaki średnie 1kg
  • mięso mielone 30 dag
  • przecier pomidorowy 2 łyżki
  • ser żółty 1/3 szklanka
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaczki nadziewana mięsem mielonym
Ziemniaczki płuczemy, nie obieramy. Gotujemy około 20 minut. Następnie studzimy i przekrawamy na pół, wydrążamy łyżeczką środki (które możemy użyć np do przygotowania kopytek). Ziemniaczki zapiekamy około 15-20 minut. Mięso mielone podsmażamy na tłuszczu, dodajemy przecier pomidorowy. Doprawiamy do smaku i mieszamy. Farszem nadziewamy nasze ziemniaczki, a wierzch posypujemy startym na tarce serem żółtym. Zapiekamy je w piekarniku około 25 minut w 180 stopni. Podajemy na ciepło! Smacznego!
Ziemniaczki nadziewana mięsem mielonym
Ugotowane ziemniaczki przekrawamy wzdłuż na pół
Ziemniaczki nadziewana mięsem mielonym
Mięso mielone podsmażamy na tłuszczu dodajemy przecier pomidorowy
Ziemniaczki nadziewana mięsem mielonym
Mięsnym farszem nadziewamy nasze ziemniaczki
Ziemniaczki nadziewana mięsem mielonym
Wierzch posypujemy startym na tarce serm żółtym