Sposób przygotowania:
Ziemniaczki z farszem pieczarkowym
Ziemniaczki płuczemy, nie obieramy. Gotujemy około 20 minut. Następnie studzimy i przekrawamy na pół, wydrążamy łyżeczką środki (które możemy użyć np do przygotowania kopytek). Ziemniaczki zapiekamy około 15-20 minut. Cebulkę obieramy i drobno kroimy, następnie podsmażamy na tłuszczu, dodajemy pokrojone w kostkę lub plasterki pieczarki. Doprawiamy je do smaku i mieszamy. Farszem nadziewamy nasze ziemniaczki, a wierzch posypujemy startym na tarce serem żółtym. Zapiekamy je w piekarniku około 25 minut w 180 stopni. Podajemy na ciepło! Smacznego!
![Ziemniaczki z farszem pieczarkowym Ziemniaczki z farszem pieczarkowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ziemniaczki-z-farszem-pieczarkowym-169266.jpg)
![Ziemniaczki z farszem pieczarkowym Ziemniaczki z farszem pieczarkowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ziemniaczki-z-farszem-pieczarkowym-169267.jpg)
![Ziemniaczki z farszem pieczarkowym Ziemniaczki z farszem pieczarkowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ziemniaczki-z-farszem-pieczarkowym-169268.jpg)