goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Ziemniaczki z farszem pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Są pyszne, a najlepsze na ciepło.

Ziemniaczki z farszem pieczarkowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ziemniaczki z farszem pieczarkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaczki z farszem pieczarkowym
Ziemniaczki płuczemy, nie obieramy. Gotujemy około 20 minut. Następnie studzimy i przekrawamy na pół, wydrążamy łyżeczką środki (które możemy użyć np do przygotowania kopytek). Ziemniaczki zapiekamy około 15-20 minut. Cebulkę obieramy i drobno kroimy, następnie podsmażamy na tłuszczu, dodajemy pokrojone w kostkę lub plasterki pieczarki. Doprawiamy je do smaku i mieszamy. Farszem nadziewamy nasze ziemniaczki, a wierzch posypujemy startym na tarce serem żółtym. Zapiekamy je w piekarniku około 25 minut w 180 stopni. Podajemy na ciepło! Smacznego!
Ziemniaczki z farszem pieczarkowym
wcześniej posypane serem żółtym.
Ziemniaczki z farszem pieczarkowym
Ugotowane ziemniaczki przekrawamy wzdłuż na pół
Ziemniaczki z farszem pieczarkowym
Ziemniaczki zapiekamy w piekarniku przez około 15 minut