Sposób przygotowania:
ziemniaczki z grzybowym sosikiem
Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Grzyby obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Zalewamy wodą i gotujemy ok 20 minut. Powstałą pianę podczas gotowania zbieramy i wyrzucamy do zlewu. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę, aż do zarumienienia. Grzyby odcedzamy (wody z grzybów nie wylewamy) i podsmażamy z cebulką . Następnie dodajmy ok. 3/4 szkalnki z gotowania grzybów, kostkę grzybową. Zagęszczamy śmietaną. Przyprawiamy pieprzem i solą. Podajemy z ziemniaczkami.
![ziemniaczki z grzybowym sosikiem ziemniaczki z grzybowym sosikiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ziemniaczki-z-grzybowym-sosikiem-69592.jpg)
![ziemniaczki z grzybowym sosikiem ziemniaczki z grzybowym sosikiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ziemniaczki-z-grzybowym-sosikiem-69593.jpg)
![ziemniaczki z grzybowym sosikiem ziemniaczki z grzybowym sosikiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ziemniaczki-z-grzybowym-sosikiem-69594.jpg)