Sposób przygotowania:
ziemniaczki z kotletami oraz buraczkami
1. Młode ziemniaczki obieramy, dokładnie opłukujemy pod letnią wodą i wrzucamy do małego garnka. Zalewamy na tyle zimną wodą aby je tylko dobrze przykryła.Lekko solimy wodę. 2. Gotujemy do miękkości- odcedzamy. 3. Obieramy cebulę i kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na patelni w 4 łyżkach oleju. ( robimy to szybko aby cebula tylko się zahartowała, nie była rumiana). 4. Do szerokiej miseczki dajemy składniki tj. surowe mięso mielone, jajko, cebulę oraz składniki sypkie: sól, pieprz. 5. Całość wyrabiamy dokładnie rękami. W dłoniach formujemy kulki lekko je spłaszczając. 6. W osobnym naczyniu wrzucamy bułkę tartą w której obtaczamy kotleta. 7. Smażymy na patelni w trakcie rumienienia przewracając na drugą stronę. 8. Młode ziemniaczki podajemy z kotletami, oraz buraczkami ze słoika Victus.