zosiasamosia

zosiasamosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 171]

Ziemniaczne puree z mlekiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne puree ziemniaczane z mlekiem

Ziemniaczne puree z mlekiem

Składniki:

Ziemniaczne puree z mlekiem

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaczne puree z mlekiem
Ziemniaki dokładnie wyszorować i ugotować w mundurkach. Ugotowane ziemniaki obrać i przecisnąć przez praskę. Jeszcze gorące kartofle utrzeć z masłem, solą i mlekiem na gładką, jednolitą masę. Cebulę obrać i drobniutko posiekać. Na rozgrzanej oliwie (lub maśle) usmażyć posiekaną cebulę. Przygotowaną masę ziemniaczną przed podaniem polać gorącą cebulką z tłuszczem. Puree to wspaniały dodatek do potraw mięsnych.

Tagi:

ziemniaki