WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1022]

Ziemniaki czosnkowo - paprykowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ziemniaki pieczone w piekarniku w całości, ale bez skórki. Przyprawione dużą ilością czosnku i papryki słodkiej w proszku.

Ziemniaki czosnkowo - paprykowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ziemniaki czosnkowo - paprykowe

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki czosnkowo - paprykowe

ETAP 1:

Ziemniaki obrać i umyć. Przełożyć na durszlak żeby obciekły z wody. Polać ok. 1 łyżką oleju. Posypać solą, pieprzem, papryką i czosnkiem. Wymieszać.

Blaszkę do pieczenia posmarować olejem. Przełożyć ziemniaki. Piec ok. 50 - 60 min. w zależności od wielkości ziemniaków w temp. 180 stopni. Podawać na gorąco jako dodatek do mięsa lub jako samodzielną przekąskę np. z twarożkiem lub zapieczone z żółtym serem.

Ziemniaki czosnkowo - paprykowe
Ziemniaki paprykowo - czosnkowe zaraz po upieczeniu
Ziemniaki czosnkowo - paprykowe
Ziemniaki paprykowo - czosnkowe przed upieczeniem
Ziemniaki czosnkowo - paprykowe
Ziemniaki obrane i przyprawione przed przełożeniem na blachę

Tagi:

ziemniaki