Ziemniaki Duchesse

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Znakomite bezy ziemniaczane

Ziemniaki Duchesse

Składniki:

Ziemniaki Duchesse

 

  • 750 g ziemniakow ugotowanych w łupinach
  • 100 g miekkiego masła
  • 4 żółtka + 2 na smarowanie
  • sol do smaku

Sposób przygotowania:

Ziemniaki Duchesse
Ziemniaki przecisnac przez praske,dodac maslo i 4 żółtka.Wymieszac i doprawic.Gotowa mase przełożyc do szprycy z koncówka gwiazdki i wyciskac na natluszczona blache porcje w ksztalcie bezy. 2 żółtka roztrzepac z niewielka odrobina wody i posmarowac bezy.Piec w dobrze nagrzanym piekarniku ok.10 min. na jasnozloty kolor.

Tagi:

ziemniaki