eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Ziemniaki Eli faszerowane kurkami

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Ziemniaki z grilla nadziewane kurkami w śmietanie.

Ziemniaki Eli faszerowane kurkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ziemniaki Eli faszerowane kurkami

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki Eli faszerowane kurkami
Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować na pół miękko.Odcedzić i zalać zimną wodą żeby trochę ostygły.Ponownie odcedzić,zciąć wierzchy i wydrążyć środki,pozostawiając 5 milimetrowe brzegi.Połowę miąższu ziemniaczanego zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Kurki oczyścić umyć i dokładnie odsączyć.Cebulę drobno pokroić.Na patelni rozgrzać masło,dodać kurki,cebulę,oprószyć solś,pieprzem i smażyć aż sok odparuje.Do kurek wlać śmietanę i gotować aż sos zgęstnieje.Do kurek dodać ztarte ziemniaki,ewentualnie dodać jeszcze sól,pieprz i wymieszać.Farsz musi być dość słony i pieprzny.Nakładać farsz do ziemniaków i piec na grillu około 30-35 minut.Smacznego!
Ziemniaki Eli faszerowane kurkami
Kurki oczyścić umyć i dokładnie odsączyć.
Ziemniaki Eli faszerowane kurkami
Cebulę obrać z łupinek i drobno pokroić.
Ziemniaki Eli faszerowane kurkami
Zciąć wierzchy ziemniaków i wydrążyć środki,pozostawiając 5 milimetrowe brzegi.
Ziemniaki Eli faszerowane kurkami
Nakładać farsz do ziemniaków i piec na grillu około 30-35 minut.

Tagi:

ziemniaki