Sposób przygotowania:
Ziemniaki Eli nadziewane młodą kapustą i parówkamiPrzygotowanie ziemniaków

Młode ziemniaki oskrobać,umyć i ugotować na parze.
przygotowanie ziemniaków

Z ostudzonych ziemniaków wydrążyć środki. Wydrążone środki zachować. Można z nich przygotować kotlety ziemniaczane.
przygotowanie cebuli

Cebulę obrać z łupinek i pokroić w drobną kostkę.
Przygotowanie parówek

Cienkie parówki obrać z osłonek i pokroić w pół krążki. Na patelni rozgrzać smalec dodać parówki,cebulę i przesmażyć.
przygotowanie kapusty

Liście młodej kapusty poszatkować,zalać wodą,posolić i ugotować. Kapustę odcedzić,dodać do parówek z cebulą,oprószyć solą,pieprzem i jeszcze chwilę smażyć. Farszem nadziać wydrążone ziemniaki,włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i zapiekać aż się zrumienią. Smacznego!