Sposób przygotowania:
Ziemniaki nadziewane farszem na ostro
Ziemniaki po ugotowaniu odcedzić i wyszorować na nich skórkę lub zdjąć nożykiem. Ziemniaki przekroić w poprzek i wydrążyć łyżką do połowy, a miąższ odłożyć w miseczce. Pieczarki oczyścić, pokroić i obsmażyć na oleju. Cebulę i czuszkę oczyścić, opłukać, posiekać, a z czuszki usunąć nasiona i ogonek. Twaróg rozgnieść widelcem w misce, a łososia pokroić dodać do twarogu wraz z pieczarkami, miąższem ziemniaczanym, cebulą i czuszką. Skropić sokiem z cytryny,dodać ziół prowansalskich i dosolić trochę. Zmieszać całość i nakładać łyżeczką farsz do gniazdek. Ułożyć na blasze, polać olejem po wierzchu. Wstawić blachę do piekarnika nagrzanego do 175 st. C na 15 min. i zapiekać danie. Po zapieczeniu wyjąć i przekładać łopatką nadziewane ziemniaki na płaskie talerze.