eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Ziemniaki Eli z kurczakiem i kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam ziemniaki faszerowane smażonym kurczakiem, kukurydzą konserwową, czerwoną papryką i serem.

Ziemniaki Eli z kurczakiem i kukurydzą

Składniki:

Ziemniaki Eli z kurczakiem i kukurydzą

ziemniaki

kurczak

  • 500 g mięsa z uda kurczaka bez skóry i kości
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • 1 łyżka czosnku granulowanego
  • 8 łyżek oleju

pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

Ziemniaki Eli z kurczakiem i kukurydzą

przygotowanie kurczaka

Ziemniaki Eli z kurczakiem i kukurydzą
Usmażyć kurczaka z przyprawą, czosnkiem i olejem.

Mięso kurczaka pokroić w kostkę. Do kurczaka dodać przyprawę, czosnek granulowany i olej. Całość wymieszać i usmażyć.

przygotowanie składników

Ziemniaki Eli z kurczakiem i kukurydzą
Przygotować wszystkie składniki farszu do ziemniaków..

Paprykę opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć. Ser zetrzeć na tarce z małymi oczkami.

przygotowanie ziemniaków

Ziemniaki Eli z kurczakiem i kukurydzą
Z ziemniaków ugotowanych w łupinach wydrążyć środki.

Ziemniaki wyszorować i ugotować w łupinach. Odciąć góry ziemniaków i wydrążyć środki. Część miąższu pokroić w kostkę.

przygotowanie ziemniaków cd

Ziemniaki Eli z kurczakiem i kukurydzą

Do ziemniaków włożyć pokrojony miąższ ziemniaków, kurczaka, paprykę i kukurydzę. Ziemniaki posypać tartym serem i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C i zapiekać ziemniaki przez 30 minut. Smacznego!