Sposób przygotowania:
Ziemniaki Eli faszerowane śledziemprzygotowanie śledzi
Płaty śledziowe pokroić w kostkę bez moczenia.
przygotowanie ogórków
Ogórki kiszone pokroić w kostkę ze skórką.
przygotowanie papryki
Paprykę umyć,usunąć szypułkę i nasiona. Miąższ pokroić w paski.
przygotować cebulę
Cebulę obrać z łupinek i pokroić w drobną kostkę.
przygotowanie ziemniaków
Ziemniaki obrać, umyć, zalać osolonym wrzątkiem i ugotować na pół miękko.
Ugotowane ziemniaki odcedzić i zalać zimną wodą na 10 minut. Ponownie odcedzić ziemniaki,odciąć wierzchy i wydrążyć środki.
Wymieszać śledzie z ogórkami,papryką,cebulą i doprawić pieprzem. Farsz nałożyć do wydrążonych ziemniaków, wlać śmietanę i piec na gorącym grillu aż będą miękkie. Smacznego!