Sposób przygotowania:
Ziemniaki Eli z pieczarkami w śmietanieprzygotowanie pieczarek

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie pieczarek cd

Pieczarki oczyścić i pokroić na pół plasterki.
przygotowanie pieczarek cd

Na patelni rozgrzać olej, dodać pieczarki, cebulę, doprawić solą, pieprzem i usmażyć.
przygotowanie pieczarek cd

Do pieczarek wlać śmietanę kremówkę i dusić aż odparuje i sos zgęstnieje.
przygotowanie ziemniaków

Ziemniaki wyszorować i ugotować w mundurkach. Wyjąć ziemniaki z wody i ostudzić. Górę ziemniaków odciąć i wydrążyć środki. Część wydrążonego miąższu pokroić w kostkę i włożyć do ziemniaków.
przygotowanie ziemniaków cd

Pieczarki ze śmietaną nałożyć do ziemniaków i włożyć je do naczynia do zapiekania. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C i zapiekać ziemniaki przez 30 minut. Smacznego!