Sposób przygotowania:
Ziemniaki faszerowane w sosie koperkowym
Zmielić mięso i warzywa.
Wymieszać z połową usiekanego koperku , łyżką oleju i otrębami.
Doprawić odrobiną maggi , pieprzem mielonym.
Dodać prażoną cebulkę i szczyptę soli.
Po wymieszaniu odstawić na 10 minut.
Obrać i umyć ziemniaki.
Wydrążyć łyżeczką środki pozostawiając wydrążone kawałki.
Wypełnić puste miejsca w ziemniakach farszem .
Pokroić kawałki ziemniaków które zostały wydrążone.
Dno garnka wysypać pokrojonymi kawałkami ziemniaków.
Ziemniaki faszerowane ułożyć w garnku.
Zalać wodą , dodać 1 łyżkę maggi. Zagotować. Zmniejszyć gaz i dusić 30 minut przy uchylonej pokrywce ( płyn powinien odparować o połowę).
Delikatnie wyjąć ziemniaki.
Wlać śmietankę , dodać masło ,wsypać resztę usiekanego koperku ( odrobinę zostawić do posypania po wierzchu dla dekoracji) i zmiksować sos by zgęstniał.
Doprawić sos do smaku pieprzem .
Podawać ziemniaki ułożone na porcji sosu posypane koprem.
Wymieszać z połową usiekanego koperku , łyżką oleju i otrębami.
Doprawić odrobiną maggi , pieprzem mielonym.
Dodać prażoną cebulkę i szczyptę soli.
Po wymieszaniu odstawić na 10 minut.
Obrać i umyć ziemniaki.
Wydrążyć łyżeczką środki pozostawiając wydrążone kawałki.
Wypełnić puste miejsca w ziemniakach farszem .
Pokroić kawałki ziemniaków które zostały wydrążone.
Dno garnka wysypać pokrojonymi kawałkami ziemniaków.
Ziemniaki faszerowane ułożyć w garnku.
Zalać wodą , dodać 1 łyżkę maggi. Zagotować. Zmniejszyć gaz i dusić 30 minut przy uchylonej pokrywce ( płyn powinien odparować o połowę).
Delikatnie wyjąć ziemniaki.
Wlać śmietankę , dodać masło ,wsypać resztę usiekanego koperku ( odrobinę zostawić do posypania po wierzchu dla dekoracji) i zmiksować sos by zgęstniał.
Doprawić sos do smaku pieprzem .
Podawać ziemniaki ułożone na porcji sosu posypane koprem.
kasia900