saszka

saszka

Kucharz
[Przepisów: 5]

Książka Kucharska: Faszerowane warzywa

Ziemniaki faszerowane pieczarkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo smaczne

Ziemniaki  faszerowane pieczarkami

Składniki:

Ziemniaki faszerowane pieczarkami

 

 

  • przyprawy

 

  • zielona pietruszka
  • majeranek

 

  • dodatki
  • folia aluminiowa

Sposób przygotowania:

Ziemniaki faszerowane pieczarkami
Ziemniaki dokladnie umyć,osuszyć,zawinąć w folie aluminiowa i zapiekać w piekarniku okolo 20 minut w temperaturze 200-250C. Pieczarki umyć,pokroić w plastry,poddusić na oleju.Dodać pokrojoną w kostkę szynkę,posiekaną pietruszkę i majeranek,wymieszać.Ziemniaki wyjąć z folii,przepolowić i wydrążyć.Do polówek ziemniaków nakladać nadzienie pieczarkowe.Na wierzchu ukladacplatki masla i zapiekać 10-15minut.