wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Ziemniaki musztardowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

W swojej kuchni bardzo lubię potrawy z ziemniaków, warto łączyć ze sobą różne produkty, przyprawy. Uzyskamy w ten sposób zdrową potrawę.

Ziemniaki musztardowe.

Składniki:

Ziemniaki musztardowe.

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki musztardowe.
Potrawa jest pyszna jeżeli wykorzystamy do niej młode ziemniaki. Myjemy je dokładnie, osuszamy, i kroimy na ćwiartki. Do miski wlewamy olej, musztardę, miód, mieszamy. Doprawiamy do smaku ziołami. Ziemniaki przekładamy do natłuszczonej brytfanny, polewamy je przygotowanym sosem musztardowym. Zapiekamy 20 minut, w temperaturze 180 stopni. W trakcie pieczenia od czasu, do czasu, mieszamy ziemniaki, by nie przywarły do brytfanny. Po wyjęciu posypujemy posiekanym koperkiem.