LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Ziemniaki nadziewane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepis na ziemniaki nadziewane

Ziemniaki nadziewane

Składniki:

Ziemniaki nadziewane

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki nadziewane
Umyte ziemniaki pieczemy razem z łupinami w piekarniku. Po upieczeniu obieramy ze skórki i ścinamy wierzch i łyżeczką wydrążyć środek. Wydrążony miąższ mielimy przez maszynkę. Drobno siekamy cebulę i zeszklić ją na maśle następnie dodajemy przemielony miąższ ziemniaków, pieprz, sól, majeranek i dokładnie wszystko mieszamy. Tak przygotowanym nadzieniem wypełniamy wydrążone ziemniaki potem układamy na posmarowanej tłuszczem blasze i zapiekamy w piekarniku przy 180 stopniach

Tagi:

ziemniaki