agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

ziemniaki nadziewane grzybami agusi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Apetyczne ziemniaki z grzybowa niespodzianką.

ziemniaki nadziewane grzybami agusi

Składniki:

ziemniaki nadziewane grzybami agusi

 

  • 12 dużych ziemniaków
  • 50 g suszonych grzybów
  • 2 łyżki tartego chrzanu
  • 2-3 łyżki tłuszczu
  • 80 g sera żółtego
  • 2 jaja
  • 2 cebule
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

ziemniaki nadziewane grzybami agusi
Ziemniaki obrać, umyć, ze środka wydrążyć miąższ tak aby pozostały grube ścianki. Zalać wrzątkiem na 8 minut, po wyjęciu oprószyć przyprawami.Grzyby namoczyć, pokroić w paseczki i ugotować. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i drobno posiekać. Cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć lekko na łyżce tłuszczu. Połączyć z jajami, chrzanem,pietruszką, doprawić do smaku.ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Gotowym farszem nadziewać ziemniaki,posypać serem, skropić tłuszczem i upiec w nagrzanym piekarniku.