bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Ziemniaki nadziewane po bretońsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo fajny i ciekawy przepis. Polecam

Ziemniaki nadziewane po bretońsku

Składniki:

Ziemniaki nadziewane po bretońsku

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki nadziewane po bretońsku
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, wydrążyć środki specjalną łyżeczką, pozostawiając dość grube ścianki, zalać wrzącą osoloną wodą, gotować 6—8 minut, wyjąć i posypać przyprawami. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać. Boczek pokrajać w kostkę, częściowo stopić, włożyć cebulę, usmażyć, dodać keczup, doprawić do smaku. Nadzieniem napełnić ziemniaki i upiec.

Tagi:

ziemniaki