marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Ziemniaki nadziewane twarożkiem z dodatkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 16
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przystawka jarska z dodatkiem twarożku i ziół świeżych lub suszonych jest niekiedy dobrym dodatkiem do potraw z grilla lub i bez tego warto zrobić i jeść.

Ziemniaki nadziewane twarożkiem z dodatkami

Składniki:

Ziemniaki nadziewane twarożkiem z dodatkami

 

  • 9 dużych lub średnich ziemniaków,
  • 4 pudełka twarożku wiejskiego granulowanego lub "Bielucha"
  • naturalnego,
  • pęczek świeżego szczypiorku,
  • 2 świeże kolorowe papryki-żółta i czerwona,
  • sól morska,
  • pieprz ziołowy,
  • szczypta szałwii suszonej lub bazylii,
  • 1/2 l.wrzątku.

Sposób przygotowania:

Ziemniaki nadziewane twarożkiem z dodatkami
Ziemniaki obrać, opłukać i wrzucić na lekko osolony wrzątek. Ugotować "al dente", odcedzić z wody, a po ostygnięciu przekroić na pół i wydrążyć każdą połówkę z ziemniaka do połowy. Twarożek wymieszać z opłukanymi i pokrojonymi w kostkę paprykami, posiekanym szczypiorkiem oraz pieprzem ziołowym i ziołami świeżymi lub suszonymi oraz napełniać nadzieniem twarogowo-warzywnym łódeczki ziemniaczane. Dobre na drugie śniadanie lub wczesną kolację.

Tagi:

ziemniaki