Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Ziemniaki podwójnie koperkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ziemniaki podwójnie koperkowe są idealne na obecną porę. Świeży koperek i młode ziemniaki a wszystko w smacznym masełku.

Ziemniaki podwójnie koperkowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ziemniaki podwójnie koperkowe

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki podwójnie koperkowe
Ziemniaki obieramy, płuczemy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy 2 gałązki koperku i gotujemy do miękkości. Solimy na dziesięć minut przed odcedzeniem. Ziemniaki odcedzamy. Pozostały koperek siekamy. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy koperek i chwilkę przesmażamy po czym dodajemy ziemniaki i mieszamy, podsmażamy 3-4 minuty.
Ziemniaki podwójnie koperkowe
Etap 1 ziemniaki obieramy płuczemy zalewamy wodą i dodajemy koperek gotujemy
Ziemniaki podwójnie koperkowe
Etap 2 na patelnie nakładamy masło i je roztapiamy
Ziemniaki podwójnie koperkowe
Etap 3 dodajemy do masełka koperek i przesmażamy
Ziemniaki podwójnie koperkowe
Etap 4 na masło z koperkiem dodajemy ziemniaki i przesmażamy

Tagi:

ziemniaki