Sposób przygotowania:
Ziemniaki smażone z cebulą i sosem sojowymETAP 1:
Ziemniaki obrać, pokroić na mniejsze kawałki, zalać wodą i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odlać wodę, osolić i strzepać.
Ugnieść trochę tłuczkiem. Wystudzić całkowicie. Przełożyć na patelnię z rozgrzanym olejem (ok. 1 łyżka). Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i wrzucić cebulę. Podsmażyć. Doprawić ją pieprzem i sosem sojowym. Smażyć jeszcze 2-3 minuty. Następnie cebulę przełożyć do ziemniaków i wymieszać. Smażyć razem aż ziemniaki się ładnie przyrumienią.
Doprawić szczyptą majeranku i wymieszać. Podawać jako dodatek do mięsa.