Sposób przygotowania:
Ziemniaki w ziołach
Ziemniaki obrać, opłukać.
Pokroić ziemniaki na ćwiartki
Przełożyć ziemniaki do garnka, zalać wodą, dodać sól, ugotować na półmiękko.
Wyjąć ziemniaki, ostudzić.
Przełożyć ziemniaki na brytfannę wysmarowaną tłuszczem.
Ziemniaki posmarować za pomocą pędzla olejem, posypać ziołami.
Wstawić do piekarnika, piec na złoty kolor w 190 stop.
Pokroić ziemniaki na ćwiartki
Przełożyć ziemniaki do garnka, zalać wodą, dodać sól, ugotować na półmiękko.
Wyjąć ziemniaki, ostudzić.
Przełożyć ziemniaki na brytfannę wysmarowaną tłuszczem.
Ziemniaki posmarować za pomocą pędzla olejem, posypać ziołami.
Wstawić do piekarnika, piec na złoty kolor w 190 stop.