WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1234]

Ziemniaki z fasolką i sosem czosnkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ziemniaki w ćwiartkach smażone razem z fasolką i koperkiem, podane z domowym sosem czosnkowym. Mogą stanowić samodzielne danie lub dodatek do obiadu.

Ziemniaki z fasolką i sosem czosnkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ziemniaki z fasolką i sosem czosnkowym

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki z fasolką i sosem czosnkowym

ETAP 1:

Fasolkę szparagową oczyścić i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Ziemniaki wyszorować i obgotować w wodzie aby były miękkie. Odcedzić i wystudzić. Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić ziemniaki pokrojone na ćwiartki. Smażyć aż się zrumienią. Dodać fasolkę i smażyć aż się zrumieni. Doprawić solą, pieprzem i koperkiem. Wymieszać.

Jogurt wymieszać z majonezem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Na talerz nakładać porcję ziemniaków z fasolką i polewać sosem czosnkowym.

Podawać na gorąco lub na zimno w formie sałatki.

Ziemniaki z fasolką i sosem czosnkowym
Usmażone ziemniaki z fasolką wymieszane z koperkiem
Ziemniaki z fasolką i sosem czosnkowym
Ugotowana fasolka wrzucona do ziemniaków.
Ziemniaki z fasolką i sosem czosnkowym
Obgotowane ziemniakami wyłożone na patelnię.
Ziemniaki z fasolką i sosem czosnkowym
Fasolka szparagowa po ugotowaniu odsączona na durszlaku