haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 451]

Ziemniaki z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jak to nie kochać ziemniaków. Można je przyrządzać na miliony sposobów i nigdy się nie znudzą. dzisiaj kolejna odsłona: ziemniaki z patelni.

Ziemniaki z patelni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ziemniaki z patelni

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki z patelni
1. Małe ziemniaki umyć i ugotować w łupinach. (mogą tez być całe ziemniaki z wczorajszego obiadu). Przekroić na połówki.

2. Przygotować zaprawę ziołowa: olej mieszamy z solą, pieprzem, gałka muszkatołową, słodka papryką i ewentualnie czosnkiem,

3. Połówki ziemniaków polać zaprawą i delikatnie wymieszać.

4. Na patelni rozgrzać olej i smażyć połówki ziemniaków z obu stron. 
Ziemniaki z patelni
zaprawę przygotowujemu z oleju i przypraw.
Ziemniaki z patelni
Połówki ziemniaków delikatnie mieszamy z zaprawą.
Ziemniaki z patelni
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smazymy ziemniaki.
Ziemniaki z patelni
Gotowe ziemniaczki powinny być brązowo-złote.