paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Ziemniaki z piekła rodem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dla amatorów czegoś ostrego

Ziemniaki z piekła rodem

Składniki:

Ziemniaki z piekła rodem

 

  • 50 dag małych ziemniaków młodych
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki czerwonego octu winnego
  • 1 łyżeczka pieprzu cayenne
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • sól

Sposób przygotowania:

Ziemniaki z piekła rodem
Czosnek obieramy i drobno siekamy. Ziemniaki bardzo dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Następnie w osolonej wodzie gotujemy je al dente. Ziemniaki odcedzamy i przekładamy na patelnie gdzie smażymy je na oliwie do miękkości. Pod koniec smażenia dodajmy do nich pozostałe składniki wcześniej ze sobą zmieszane. Wszystko dokładnie mieszamy i smażymy pod przykryciem.

Tagi:

ziemniaki