zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Ziemniaki zapiekane w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pyszne ziemniaki zapiekane w śmietanie

Ziemniaki zapiekane w śmietanie

Składniki:

Ziemniaki zapiekane w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki zapiekane w śmietanie
Obrać i opłukać ziemniaki. Cebulę pokroić w drobną kostkę, lekko podsmażyć na maśle. Ziemniaki pokroić w cienkie plastry, ułożyć w naczyniu tak aby plastry zachodziły na siebie, posypać solą, pieprzem i podsmażoną cebulką, zalać śmietaną. Naczynie przykryć, piec w piekarniku lub kuchence mikrofalowej przez 10- 12 minut w 100 stopniach C. Ziemniaki mogą być podane jako dodatek do potraw z ryb i delikatnych mięs.

Tagi:

ziemniaki