Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Ziemniaki ze skwarkami i śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Szybkie i smaczne ziemniaki ze skwarkami i śmietaną

Ziemniaki ze skwarkami i śmietaną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ziemniaki ze skwarkami i śmietaną

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki ze skwarkami i śmietaną
Ziemniaki obieramy, myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Boczek myjemy i osuszamy. Kroimy boczek na drobną kostkę. Przekładamy boczek do rondelka i topimy z dodatkiem margaryny. Kiedy boczek zamieni się w skwarki, zdjąć z ognia. Na talerze wyłożyć ziemniaki (można je jeszcze lekko poddusić na tłuszczu i cebulce), polać tłuszczem ze skwarkami. Posypać szczypiorkiem. Podawać ze śmietaną.
Ziemniaki ze skwarkami i śmietaną
Ziemniaki obieramy, myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.
Ziemniaki ze skwarkami i śmietaną
Boczek myjemy i osuszamy. Kroimy boczek na drobną kostkę.
Ziemniaki ze skwarkami i śmietaną
Przekładamy boczek do rondelka i topimy z dodatkiem margaryny.
Ziemniaki ze skwarkami i śmietaną
Kiedy boczek zamieni się w skwarki, zdjąć z ognia.

Tagi:

ziemniaki