Sposób przygotowania:
Zig- Zap
BISZKOPT: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, następnie żółtka, dobrze ubić. Dodać mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką. Wylać do formę 25x35 cm wysmarowanej i posypanej tarta bułką, piec w temp. 170 stopni około 25 minut.
MASA: Każdą galaretkę rozpuścić w 3/4 szkl. wody. Ostudzić. Mleko podzielić na 3 równe części- ubijać po kolei każdą część , aż mleko dwukrotnie zwiększy swoją objętość. Do każdej części dodawać inny kolor galaretki, dokładnie wymieszać. Masę wylewać na wystudzony biszkopt- po 3-4 łyżki na przemian z każdego koloru ( tak jak w przypadku ciasta Zebra ). Masa sama rozpłynie się na boki, tworząc kolorowe fale. Wstawić do lodówki na 1-2 godziny. NA WIERZCH MOŻNA WYLAĆ GALARETKĘ.
SMACZNEGO :)
MASA: Każdą galaretkę rozpuścić w 3/4 szkl. wody. Ostudzić. Mleko podzielić na 3 równe części- ubijać po kolei każdą część , aż mleko dwukrotnie zwiększy swoją objętość. Do każdej części dodawać inny kolor galaretki, dokładnie wymieszać. Masę wylewać na wystudzony biszkopt- po 3-4 łyżki na przemian z każdego koloru ( tak jak w przypadku ciasta Zebra ). Masa sama rozpłynie się na boki, tworząc kolorowe fale. Wstawić do lodówki na 1-2 godziny. NA WIERZCH MOŻNA WYLAĆ GALARETKĘ.
SMACZNEGO :)