szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

zimniaki z masą twarożkowo-ziołową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

ziemniaczki z masą z twarogu i ziół doskonale smakują solo jak również mogą być świetnym dodatkiem do głównego dania

zimniaki z masą twarożkowo-ziołową

Składniki:

zimniaki z masą twarożkowo-ziołową

 

Sposób przygotowania:

zimniaki z masą twarożkowo-ziołową
Ziemniaki wyszorować i ugotować w osolonej wodzie( nie obierać)-gotować około kwadransa na półtwardo. Twarożek utrzeć razem z masłem i posiekanymi ziołami na gładką masę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Po upływie 15 minut ziemniaki odcedzić, przekroić na połówki, każdą połówkę głęboko naciąć i napełnić utworzoną masą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 40 minut. Podawać na ciepło. Smacznego :)

Tagi:

zioła