Sposób przygotowania:
Zimny deser z jabłkami na waflach.
Andruty lub wafelki wypakować,połamać i wyłożyć nimi spód wys-
-marowanej tłuszczem tortownicy.Następnie umyć jabłka w bieżącej wodzie,obrać ze skórek,pokroić na ćwiartki,usuwając gniazda nasienne i ogonki oraz zetrzeć na tarce o grubych oczkach,skropić sokiem z cytryny,by nie ściemniały i posłodzić cukrem,posypać cynamonem.Wyłożyć starte jabłka na waflową warstwę,na to wy jeszcze serki mascarpone,które rozprowadzić po całej powierzchni tortownicy,zakrywając warstwę jabłkową.Dodatkowo można posypać deser płatkami migdałowymi lub siekanymi orzechami,np.laskowymi lub pistacjami.Na koniec wstawić tortownicę z deserem do lodówki na 45 min..Po wyjęciu
kroić na trójkąty lub prostokąty sernik i łopatką kłaść na talerzyki.
-marowanej tłuszczem tortownicy.Następnie umyć jabłka w bieżącej wodzie,obrać ze skórek,pokroić na ćwiartki,usuwając gniazda nasienne i ogonki oraz zetrzeć na tarce o grubych oczkach,skropić sokiem z cytryny,by nie ściemniały i posłodzić cukrem,posypać cynamonem.Wyłożyć starte jabłka na waflową warstwę,na to wy jeszcze serki mascarpone,które rozprowadzić po całej powierzchni tortownicy,zakrywając warstwę jabłkową.Dodatkowo można posypać deser płatkami migdałowymi lub siekanymi orzechami,np.laskowymi lub pistacjami.Na koniec wstawić tortownicę z deserem do lodówki na 45 min..Po wyjęciu
kroić na trójkąty lub prostokąty sernik i łopatką kłaść na talerzyki.