Patka2605

Patka2605

Szef Kuchni
[Przepisów: 53]

Zimny sernik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zimny sernik pyszny,orzeźwiający,w sam raz na upały.

Zimny sernik

Składniki:

Zimny sernik

 

  • 1,2 kg twarogu
  • 3/4 dużego opakowania jogurtu naturalnego
  • 2/3 szklanki cukru pudru
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 2 paczki biszkoptów okrągłych
  • 2 galaretki brzoskwiniowe
  • puszka brzoskwiń w syropie

 

Sposób przygotowania:

Zimny sernik
Twaróg należy dokładnie przemielić maszynką do mięsa,następnie zmiksować go mikserem razem z dodanym jogurtem naturalnym a także cukrem pudrem.Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach wrzątku i tężejącą substancję wlać do masy serowo jogurtowej. Małą tortownicę wykładamy biszkoptami i zalewamy 1/3 uzyskanej masy.Na wierzchu układy połówki brzoskwiń i na to wylewamy resztę przygotowanej masy.Całość wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę.W tym czasie rozpuszczamy 2 galaretki brzoskwiniowe.Na wierzch sernika układamy ponownie brzoskwinie i zalewamy galaretką.Odstawiamy do zastygnięcia do lodówki.