Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Zimowa surówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wiadomo, że w okresie zimowym każdy zje z przyjemnością surówkę z warzyw. Surówka z kapusty pekińskiej, która idealnie pasuje jako dodatek do mięsa. Zachęcam do przygotowania.

Zimowa surówka

Składniki:

Zimowa surówka

 

  • 1 główka kapusty pekińskiej
  • 1 ogórek zielony
  • 1 papryka czerwona
  • 150 g kukurydzy konserwowej
  • 150 g oliwek zielonych
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Zimowa surówka

I

Zimowa surówka

1. Kapustę drobno kroję, ogórka obieram, kroję w kostkę, Paprykę oczyszczam z nasion kroję drobno.
2. Kukurydzę, oliwki odlewam z zalewy, łączę z warzywami.

II

Zimowa surówka

3. Do naczynia wlewam oliwę z oliwek, sok z cytryny, dodaję musztardę, sól, pieprz, dokładnie mieszam i wlewam do warzyw.
4. Warzywa mieszam, przekładam do salaterki, gotowa.

III

5. Smacznego.