blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Ziołowa pieczeń

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawdę polecam!

Ziołowa pieczeń

Składniki:

Ziołowa pieczeń

 

Sposób przygotowania:

Ziołowa pieczeń
Zieleninę umyć, odłożyć kilka | gałązek do dekoracji, resztę i posiekać. Mięso oprószyć solą i pieprzem, dokładnie obtoczyć j w posiekanych ziołach, zawinąć w folię aluminiową. Piec 30 minut w temperaturze 200°C. Warzywa dokładnie oczyścić, i umyć pod bieżącą wodą, pokroić na małe kawałki. Olej rozgrzać | mocno na patelni, podsmażyć na nim warzywa (5 minut). Doprawić do smaku solą i pieprzem. Za pomocą szprycki z końcówką w kształcie gwiazdki dekorujemy danie piure ziemniaczanym Mięso podawać z jarzynami. Piure przełożyć do szprycki. Danie udekorować czapeczkami z piure i gałązkami zieleniny.