Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ziołowa pizza podwójnie serowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pizza na cieście z ziołami prowansalskimi, z dodatkiem sera pleśniowego jest bardzo aromatyczna i smaczna.

Ziołowa pizza podwójnie serowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ziołowa pizza podwójnie serowa

 

Sposób przygotowania:

Ziołowa pizza podwójnie serowa
Drożdże wymieszać z cukrem i ciepłą wodą. Do miski wsypać mąkę, wlać drożdże z wodą, zamieszać. Następnie wsypać zioła prowansalskie, sól, wlać oliwę i dokładnie wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce na 15-20 minut. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę i rozwałkować. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, odłożyć na 15 minut. Posmarować ketchupem, posypać odrobiną żółtego sera, ułożyć pokrojony w plasterki baleron, posiekane pieczarki i cebulę. Na wierzchu położyć plasterki sera pleśniowego i posypać żółtym serem. Włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 15 minut. 
Ziołowa pizza podwójnie serowa
Do mąki dodać drożdże z wodą sól oliwę i zioła
Ziołowa pizza podwójnie serowa
Wyrośnięte ciasto rozwałkować i włożyć na przygotowaną blaszkę
Ziołowa pizza podwójnie serowa
Posmarować ketchupem posypać odrobiną sera i ułożyć plasterki baleronu
Ziołowa pizza podwójnie serowa
Następnie włożyć pozostałe składniki i sery