Sposób przygotowania:
Pizza ziołowa Eli z pieczarkami
Do mąki dodać drożdże(świeże rozpuścić razem z cukrem w wodzie),sól,cukier,czosnek,zioła,jajko i ciepłą wodę(tyle żeby powstało dość gęste ciasto)i wyrobić.Do ciasta dodać olej i jeszcze raz dobrze wyrobić.Przykryć ściereczka i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Pieczarki pokroić w plasterki,cebulę w ćwierć krążki i usmażyć na oleju razem z solą i pieprzem.Wędlinę pokroić w słupki,papryke w kostkę.Ciasto przełożyć na blachę wyłożoną pergaminem,posmarować keczupem,wyłożyć równomiernie pieczarki z cebulą,posypać wędliną i papryką.Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami i posypać pizzę.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40-50 minut.Smacznego!
Jojo
luna