Sposób przygotowania:
Mięciutka karkóweczka.
To najprostsze mięsko do wykonania i z minimalną ilością składników a bardzo je lubimy.
Umyte i osuszone mięso panierujemy tylko w mące i kładziemy na rozgrzany na patelni olej.Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Do patelni dodajemy pokrojoną cebulę i razem chwilę smażymy.Podlewamy ok.1\3 szklanki wody, posypujemy pieprzem ziołowym i Vegetą.Dusimy razem do miękkości ,uzupełniając wodę i co pewien czas mieszać.W sumie smażenie trwa ok.pół godziny.Sos pod odparowaniu wody jak dla mnie jest w sam raz.Mąka z cebulą podczas duszenia zgęściły go akurat.Podałam z tłuczonymi ziemniakami i młodą kapustą.
Umyte i osuszone mięso panierujemy tylko w mące i kładziemy na rozgrzany na patelni olej.Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Do patelni dodajemy pokrojoną cebulę i razem chwilę smażymy.Podlewamy ok.1\3 szklanki wody, posypujemy pieprzem ziołowym i Vegetą.Dusimy razem do miękkości ,uzupełniając wodę i co pewien czas mieszać.W sumie smażenie trwa ok.pół godziny.Sos pod odparowaniu wody jak dla mnie jest w sam raz.Mąka z cebulą podczas duszenia zgęściły go akurat.Podałam z tłuczonymi ziemniakami i młodą kapustą.