Sposób przygotowania:
Drobiowe zawijasy Eli z grilla
Umyte,osuszone ręcznikiem papierowym piersi z kurczaka pokroić na długie plastry grubości 1 cm.Składniki marynaty ubić trzepaczką.Marynatą zalać kurczka,wymieszać,żeby cały był pokryty marynatą i włożyć na kilka godzin do lodówki.Paprykę i cebulę pokroić na kawałki 2x2 cm,cukinię na 2 cm pół krążki.Mięso wyjąć z marynaty.Na każdego szaszłyka wziąść dwa patyki i nadziewać mięso w kształcie węża(jak na zdjęciu),w kieszonki z mięsa wkładając na przemian cebulę,cukinię i paprykę.Szaszłyki piec na grillu przez około 30 minut,smarując co jakiś czas pozostałą marynatą.Smacznego!
luna
wedith1
kasik12
małgosia7902
Natala1210
ewa19614
Jojo
Anula
czarna-mamba