Sposób przygotowania:
Ziołowe muffiny
Mąkę wsypujemy do miski. Do mąki dodajemy łyżkę majeranki, łyżeczkę pieprzu, odrobina chili,łyżeczkę oregano oraz łyżeczkę ziół prowansalskich. Na koniec dodajemy sól oraz dwie łyżeczki proszku do pieczenia. Mieszamy wszystkie nasze przyprawy z mąką. Do oddzielnej miski dodajemy jedno jajo, pół szklanki oleju oraz szklankę maślanki. Dokładnie łączymy ze sobą mokre skłądniki mieszając trzepaczką. Następnie nasze mokre produkty dodajemy do suchych. Mieszamy je , lecz nie muszą być wymieszane dokładnie w jednolitą masę. Tylko tak żeby składniki połączyły się ze sobą. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Foremki smarujemy tłuszczem i napełniamy do 3/4 wysokości. Pieczemy ok 30 minut. Najlepiej smakują jak są jeszcze ciepłe
marietta